Emotionele Erfenis

“luister naar de vragen
in plaats van de antwoorden”

We zijn geneigd onze ware zelf te verstoppen voor de buitenwereld, omdat we vooral hebben geleerd te leven vanuit conditionering en indoctrinatie die voort zijn gekomen uit eeuwenoude familie culturen en tradities. Wanneer wij geboren worden, krijgen we per direct de emotionele erfenis van onze ouders en voorouders op ons bordje, it’s all about the DNA!  

Dat heet met een mooi woord – familielijnen of familieopstellingen- waardoor de angsten, aanpassingen en conditionering over geërfd worden binnen de familielijn van beide opstellingen. De lijfspreuk is bijvoorbeeld een heel simpel voorbeeld van indoctrinatie die generaties lang wordt doorgegeven en overgenomen. ‘Als we als een dubbeltje worden geboren, worden we nooit dat kwartje’ (lijfspreuk van mijn DNA ouders) en deze overtuiging gaat in het energetische lichaam vastzitten die uiteindelijk ‘onze’ eigen overtuiging wordt, die feitelijk niet eens van onszelf is.

De armoede was zichtbaar na de oorlog bij veel gezinnen in de kapotte kleding, ongekamde haren en bonen met aardappelen op het bord. In die periode voerden binnen vrijwel elk gezin dogmatische religieuze overtuigingen, opgelegd door het Vaticaan met angst voor kou, armoede en honger. Deze programmeringen zijn uiteindelijk een collectieve overtuiging geworden die wereldwijd heerst, waardoor in feite de oorlog nooit uit de mens is geraakt. We hebben geen vertrouwen of geloof in het universele systeem die prima in staat is om ons in al onze behoeften te voorzien, abundance.

We leven in een maatschappij die meer bezit heeft dan nodig is, waarbij er door de onbedwingbare drang naar ‘veel willen vergaren en bezitten’ een vorm van materiële 3D bewuste mensheid is ontstaan. Er heerst wereldwijd een scheve verhouding tussen financiële armoede en rijkdom, terwijl er voldoende is voor iedereen op alle levels van het Bestaan – gezegd dat in elk land van de wereld helemaal niemand in armoede zou hoeven te leven, maar dat corruptie geregeerd door zwarte elite groep het scepter heerst, die de zogenaamde financiële ‘great reset’ al ruim 30 jaar aan het voorbereiden zijn, via transhumanisatie – maar dat even terzijde :)

We kunnen leven naar eigen soevereine keuze, dat wat jij graag wilt creëren en wenst vanuit jouw gedachten en dat wat jij financieel nodig hebt om te kunnen bouwen aan jouw eigen toekomst en de toekomst van jouw kinderen zal altijd en immer beschikbaar zijn vanuit de Bron – vertrouwen! En voor de ene betekent dat een gezonde hap eten op tafel en een warm dak boven het hoofd, en voor de andere betekent dit voldoende financiële middelen om een gezond werkend systeem als nieuw platform op te bouwen vanuit een goed hart – om anderen te helpen, beiden is om het even, beiden valt niet te veroordelen.

Maar er heerst een fundamentele diepe (collectieve) angst om altijd maar ’tekort’ te komen, tekort aan liefde, tekort aan geld, tekort aan aandacht, tekort aan goedkeuring, te kort aan bevestiging, te kort aan vrienden, te kort aan eten & drinken, te kort aan drank, seks, drugs and rock and roll zo maar een end weg!

En omdat er in een mens officieel maar twee basis-emoties aanwezig zijn (angst en liefde) wordt fundamenteel universeel of goddelijk vertrouwen een fundamentele aangeleerde menselijke angst. Een chronische ziekte die een scala aan problemen teweeg brengt in de huidige mens. We voelen ons ernstig tekort gedaan door anderen, willen daardoor op de eerste plek staan, maken we ruzie met onze geliefden en naasten wat zich uit in jaloezie, bezitsdrang, afgunst, negatieve aandacht vragen, bevestiging zoeken, onzeker zijn, minderwaardigheidscomplex, van onze gevoelens afgesneden, geblokkeerd in energie wat we afreageren op de buitenwereld. Maar wat er vanuit de essentie gebeurt, is dat we aangeleerd hebben gekregen dat we nooit goed genoeg zullen zijn, nooit kunnen ‘voldoen’ aan alle ‘eisen’ en nooit de persoon kunnen worden die we willen zijn.

Wanneer wij leren om de eigen persoonlijke oude familielijnen te zien en wat deze voor invloed hebben in je huidige leven kunnen we na gedegen en eerlijk zelfonderzoek de hele opstelling eruit pakken. Vanuit daar zien we pas de patronen en overtuigingen die door anderen weer gespiegeld worden. Wanneer we authentiek en helemaal eigen zijn, kunnen we veel beter voelen wat onze eigen kernwaarden en basis-emotie is. Vanuit Universele Liefde is alles mogelijk en komt er een soort ‘leegte’ terug die héérlijk voelt! Daardoor staan we veel neutraler tegenover het ‘gedrag’ van anderen en situaties die zich in ene leven kunnen aandienen.

Het energetisch doorsnijden van oude familielijnen gaat niet van de ene op de andere dag, want het hele netwerk dat we ooit hebben uitgekozen is daaraan verbonden, zij zijn onze spiegels en energieën om ons heen, de vechtende velden en actie / reactie tot aan de wildvreemden toe. Het is heel bijzonder om te weten hoe dit alles in elkaar steekt en meestal is het hebben van een goed inzicht in de eigen lijnen al voldoende om te weten dat we er ook mee kunnen breken, zodat er weer gezonde aantrekking van (liefdes) relaties en vriendschappelijke banden kunnen ontstaan. De ‘oude meuk die we niet meer nodig hebben’ verdwijnt dan als vanzelf uit ons leven, omdat we onszelf niet meer aan laten raken door reagerende pijnlichamen, buitenkantjes en gepijnigde ego’s.

De uiterlijke wereld en de mensen om ons heen, zijn een weerspiegeling van onze oude familielijnen die weer een heel scala aan andere invloeden met zich meebrengen. Denk hierbij ook aan epigenetica (link) achter dit hele verhaal en oude emoties die we naar buiten brengen, zonder deze te begrijpen. Onbewust willen wij datgene loslaten wat niet meer goed voor ons voelt! In onze familielijnen en emotionele erfenis zit de eerste wereldoorlog, de tweede wereldoorlog, genocide van hele rassen, heksenmoord, verkrachting, verkettering en verstoting, angst voor besmetting en ziekte, honger en kou, dogmatiserende (religieuze) overtuigingen, vluchtelingen, opgebouwde angsten en haatzaaierij en dat gaat eeuwen terug. Wanneer we ons niet bewust worden van deze energetische lijnen, geven we dat weer door aan … onze kinderen! Begrijp en besef dat dit ‘fenomeen’ uiteindelijk een besmette mensheid op de wereld heeft veroorzaakt, waar wij allemaal kei hard aan het vechten zijn om onszelf hieruit te redden. 

Natuurlijk kunnen we in veel situaties die ons ‘overkomen’ blijven hangen als een slachtoffer die niets gegund is in het leven, maar zo werkt de kosmos helemaal niet! Door de hersengolven die afgestemd zijn op trillingen en frequenties van de Aarde en Kosmos, worden vooral de NEGATIEVE gedachtepatronen keer op keer op keer op keer herhaald. Wie kent de Wet van Aantrekking niet?

Dat wat we uitzenden, trekken we aan en hoe negatiever onze gedachtepatronen zijn, hoe meer ellende we aantrekken! Door volledig vanuit vertrouwen naar de Wet van Aantrekking te leven en te denken, is het belangrijk om ons bewust te zijn hoe onze hersengolven werken. Wanneer we vanuit onze familielijnen een 3D bewustzijn hebben aangeleerd gekregen, vertrouwen we ook niet op ons spirituele pad. Vaak draaien we rond in kringetjes van negatieve gedachtepatronen en lijkt er geen einde te komen aan alle moeilijke situaties die zich in het leven en relaties kunnen voordoen.

Boeken als Celestijnse Belofte, The Secret, The Power, zijn echte aanraders om te lezen en als je niet van lezen houdt, zijn deze ook in grote lijnen te vinden op YouTube. Door het werk van de Wet van Aantrekking te leren begrijpen, veranderen we uiteindelijk ook het 3D bewustzijn en keurslijf waarin we denken vast te zitten. Natuurlijk hebben we een leven lang te leren en lijnen te leggen die heel moeilijk te doorgronden of te begrijpen zijn. Maar wanneer we ook hier Wakker Worden, vallen de puzzels vanzelf op zijn plek.