Epigenetica

“de werking van het DNA
zijn de zielsgevoelige diepten”

Naar epigenetica zijn volop studies gedaan, maar met een klein beetje logisch nadenken en lijnen verbinden kom je er ook wel. Trauma’s kunnen worden overgeërfd. Deze worden genetisch doorgegeven via het sperma. Stel dat je ergens een aversie of angst voor hebt die je totaal niet kunt verklaren, is dat wellicht interessant om te weten dat je het feitelijk grotendeels heb ‘overgeërfd’, dus gaan we even een korte reis door het DNA maken.

Een hele tijd geleden heb ik eens een vierdaagse training gevolgd over familielijnen en heb zodoende veel uitgewerkt voor mijzelf en ben ik te weten gekomen wat mijn familie achtergronden zijn. Dat ben ik verder gaan uitdiepen, omdat ik voelde dat het belangrijk was voor me om mijn voorouders en mijn schaduwzijden daarin te gaan leren begrijpen. Zo heb ik vele antwoorden en contextuele lijnen kunnen wegzetten voor mijzelf, die wellicht ook nuttig voor anderen kunnen zijn. Want grotendeels wat je voelt, weet, meekrijgt, ervaart, ruikt, proeft wordt via sperma overgedragen aan de vrouw die het kind gaat baren. 

De werking van DNA is uitzonderlijk intelligent en deze past zich voortdurend aan alle omstandigheden aan en dit doet het al zo lang als er mensenlichamen op Terra aanwezig zijn. Met name aanpassen aan extreme weersinvloeden, biotoop veranderingen, evolutionaire sprongen enzovoorts. Dan kun je ook bedenken dat DNA in staat is om zich aan te passen aan wat er in de voorouderlijke bloedlijnen gebeurd is. Daarom is het interessant om eens uit te diepen wat bepaalde eigenaardigheden, aandoeningen in de familie, het erven van bepaalde gaven en talenten, maar ook bewustzijn en geestelijk welzijn.

Quote van een bron: Dit heet met een duur woord Epigenetica (link). Epigenetica betekent letterlijk ‘rondom het DNA’. Nog preciezer gaat het om de ‘markeringen’ rondom het DNA die de genen aan- en uit kunnen zetten. Die markeringen zelf veranderen en lijken overerfbaar. De naam epigenetica is in 1942 bedacht door de Engelse bioloog Conrad Waddington. Zijn idee was dat ervaringen en leefomstandigheden van een organisme zijn erfelijke aanleg kunnen beïnvloeden. Het voorvoegsel ‘epi’ komt uit het Grieks en staat voor iets dat boven of achter de genetica ligt. Wat is een goed voorbeeld? Kinderen die als baby in de baarmoeder van vrouwen zaten die de hongerwinter hebben overleefd, die hebben een grotere kans op het ontwikkelen van overgewicht. (Peter Joosten) 

Wat leuk is aan het onderzoek dat ik heb verricht is dat ik ooit een DNA test heb laten doen, waarvan ik de uitslagen binnen heb gekregen, er waren mensen natuurlijk voorgegaan en velen daarvan hadden de uitslagen binnen vier weken binnen. Ik heb bijna acht weken moeten wachten op de uitslagen!! Sommige mensen zeiden tegen mij, Heidy, je laat je DNA toch niet registreren in een databank?! Maar ik weet dat ons DNA in grote databanken geregistreerd staat sinds de komst van de hielprik in de jaren vijftig, waarop vaccinaties volgde, maar op deze pagina gaat het over Epigenetica en niet over vaccinaties.

Toen ik de uitslagen binnen had gekregen, was ik zeer verrast want in mijn DNA lijn was het forenzen van mijn voorouders zichtbaar tot de dag waar ik vandaag in het nu ben. Voor mij natuurlijk echt super interessant, want zo kon ik een beetje onderzoek verrichten naar de geschiedenis van de landen waar mijn voorouderlijke bloedlijnen zijn geweest tot – niet schrikken – aan de Neanderthalertijd toe. Dit betekent dat het DNA dat ik draag eigenlijk nooit uitgestorven is geweest, wat wellicht mijn bloedgroep verklaart.

Dus omdat ik het ‘forenzen’ van mijn voorouders door de eeuwen heen heb kunnen bekijken via mijn DNA, vielen er vele puzzelstukken van bepaalde ‘eigenaardigheden’ op zijn plek. Dit DNA is van Finland naar Scandinavië, van Scandinavië naar Schotland, door naar Engeland, naar Frankrijk en uiteindelijk naar Nederland gereisd. En via hulp van een vrouw die nog een aantal diepere onderzoeken heeft verricht naar mijn DNA, bleek dat ik nog relatief veel anxient DNA in me draag, zoals die van de Neanderthaler (0,90%), de Aboriginal (2.75%) en nog van Nomaden (6.22%).

Best grappig om te weten dat mijn voorouderlijke DNA nooit uitgestorven is geraakt en wie weet wat er nog verder terug is opgeslagen in de templates van dit lichaam. Als onderzoeker en verkenner van het gemanipuleerde menselijke en reptiele DNA, én omdat ik niet in vergetelheid incarneerde, herinner ik me een heel ander DNA soort. Ik herinner me een veel zuiverdere originele oorsprong – ontstaan uit waterdieren zoals dolfijnen, walvissen en haaien. Ik herinner me daadwerkelijk een heel ander lichaam dan dit moderne lichaam en ik weet ook de cellulaire herinneringen daarvan. Wie weet wat ik anno 2016 nog allemaal meer mag ontdekken in mijn astrale onderzoeksreizen in dit verwarrende DNA.

Even weer terug naar de werking van Epigenetica – want wie kent ze niet? De kleine ‘gevoelsherinneringen’ die zomaar en meestal spontaan kunnen ontstaan binnenin onszelf. Soms verlangen we naar bepaalde landen, of hebben we opeens het gevoel dat we een bepaalde streek ‘herkennen’ terwijl we daar nooit zijn geweest. Ook komt het vaker voor dat we een soort thuisgevoel krijgen bij het bekijken van bepaalde films uit oudere tijden of dat we emoties voelen zoals heimwee, frustratie, boosheid, verdriet bij het bekijken van die film. Ik kan me heel goed voorstellen dat de ziel die in deze tijd incarneerde het best moeilijk heeft met het uitzoeken van de valse herinneringen uit het DNA, of de herinneringen van de ziel!

Voor mij is het relatief gemakkelijk, want als fractale reiziger weet ik 100% zeker dat ik nooit in een modern menselijk DNA lichaam ben geïncarneerd. Zodoende ben ik ook in mijn onderzoeken voor de zielen erachtergekomen dat er een bepaald ‘verleden’ staat beschreven in de Templates van het DNA. Dit ‘verleden’ en ‘herinneringen’, zo is gebleken, niet altijd afkomstig van de ziel zelf wat wel zo kan lijken. En héél eerlijk? Soms voelde het ook voor mij verwarrend wanneer ik een valse herinnering uit het DNA te verwerken kreeg. En om die filtering te kunnen maken tussen dit leven, vorige levens of de energetische en fysieke DNA herinneringen is een behoorlijke klus geweest en heeft twee decennia aan interessant onderzoek gekost.

Nou, door de landsgebeurtenissen te onderzoeken, de geschiedenis, leefgewoonten en de context daarin te kunnen zien en te begrijpen (via inzicht worden de cellulaire herinneringen aangewakkerd), is het fijn om vanaf vandaag te weten dat er zoveel meer in jouw templates beschreven is dan alleen maar jouw huidige leven en je vorige levens als ziel. Dus geloof je niet in reïncarnatie, geloof dan maar in Epigenetica, want dat is uitvoerig onderzocht door moderne ‘wetenschappers’. 

Het is leuk om op onderzoek uit te gaan zodat je te weten komt waar al jouw menselijke achtergrond, dus de DNA menselijke geschiedenis is geweest. Hoeveel daarvan bijvoorbeeld is gemixt met wat er aan menselijke volkeren (Epigenetica) en spirituele stammen (spirituele wijsheid) in jouw familielijnen gezeten hebben. En dan bestaan we ook nog eens uit twee ouders met elk hun eigen DNA geschiedenis. Dit zijn miljoenen en miljoenen Templates aan DNA herinneringen en niet aan zielsherinneringen :) !   

Het is een erg intensieve maar zeker geen oninteressante bezigheid althans voor mij niet, omdat dit mijn spirituele onderzoekswerk is. Het is best grappig dat ik vanuit mijn spirituele wezen, als kind al een aantrekkingskracht had tot Merlijn de Tovenaar (Engeland), Wicky de Vicking en Vrouwtje Theelepel (Scandinavië). Het is ook geen toeval dat ik de spiritueel menselijke eigenschappen draag van Noorse sjamanen en Seidr heksen want kijk nou toch eens naar het fotootje van mijn pa, hij ziet er toch uit als een witte Sjamaan?

Hij vertelde in mijn jonge kinderjaren al over de experimenten van de buitenaardsen en over de satanistische priesters, pedofiele netwerken en over de nep maan, de doofpotaffaires en dat de maanlanding helemaal niet echt was, dat ‘zij vanuit daarboven’ van de mensheid een dambordspel hebben gemaakt, namelijk de zwarte pionnen tegen de witte pionnen. Zo zei hij ook dat wij voor ‘hun’ niet veel anders zijn dan de mieren in een mierenhoop, ze trappen mensen plat wanneer zij dat wensen en willen.

In de jaren zeventig was er nog helemaal geen internet en wat ik later heb gevonden in mijn onderzoeken, verifieerde alles waar de Klokkenluiders in de jaren negentig mee naar buiten kwamen. Mijn vader was bedoeld als klokkenluider voor de jaren zeventig, dankzij zijn achterliggende DNA herinneringen, maar hij heeft zijn taak niet kunnen volbrengen, het was te zwaar voor hem, hij kon niet over zijn spirituele taak praten, zoals ik dat ook niet kon. Hij werd met Korzakov opgenomen in een instelling en is daar (persoonlijke redenen) uit het raam gesprongen vanuit vijf hoog, wat uiteindelijk zijn dood werd op 59 jarige leeftijd, het is zo interessant allemaal!

Mijn papa droeg dus een bepaalde, niet medisch wetenschappelijk bewezen kennis, die hij helemaal niet heeft kunnen weten in die tijd. En ik weet dat ik gekozen heb voor dit specifieke DNA omdat er heel veel interessante informatie in staat beschreven die berusten op een bepaalde waarheid die alleen maar met het dowsingsysteem te begrijpen zijn, dus niet met de hersenen.

Wanneer jij de voorouderlijke DNA lijnen van het oude Egypte draagt, voel je jezelf momenteel waarschijnlijk in je spirituele ontwaking (DNA upgrades) aangetrokken tot de werking van Shambala, Organites, piramides, bepaalde oude artefacten of draag je de kennis van Aboriginals, oude Egyptenaren, de Inca’s, de Maya’s en diens Goden – de volkeren die werden uitgemoord door anglocentrisme dan kun je nagaan hoeveel trauma er in jouw DNA templates staan beschreven die niet van vorige levens van de ziel zijn geweest. Verwarrend hé?

Even een klein optelsommetje: Het DNA lichaam waarin ik incarneerde was voor 68% zuiver en had 6 volle helixkoppelingen ten tijde van mijn geboorte. Op mijn 30e levensjaar had ik 12 helixkoppelingen en rond mijn 45e waren dat er inmiddels 48 geworden. Dit alles heeft te maken met spirituele groei en ontwikkelingen die we hier allemaal doormaken. Momenteel zit ik in een groei van 74 naar 144 helixkoppelingen die het bredere bewustzijn aanduiden, het bewustzijn van de Bron als schepper en Terra als moederplaneet, een cellulaire herinnering van het oorspronkelijke DNA, de codes daarvan te lezen, begrijpen, alchemistisch genezen, behandelen en begeleiden van onderzoekers, voorlopers en verkenners van de volgende generatie incarnaties.

Collectief ligt het gemiddelde momenteel van 5 tot 12 helixkoppelingen, wat het collectieve spirituele bewustzijn anno 2016 voor de spirituele mensheid kenmerkt. Van 12 tot 48 helixkoppelingen komen de cellulaire herinneringen van Atlantis en Lemurië tot leven en het genezen en upgraden van beschadigd DNA zorgt ervoor dat we steeds dieper onszelf herinneren aan wie we in werkelijkheid zijn.

Dit was even tussendoor :) Nou, omdat ik dus Scandinavisch voorouderlijk epigenetica DNA draag kan mijn lichaam heel slecht tegen warmte, voor mijn lichaam is het hoe kouder hoe beter, hoe warmer hoe vervelender. Dus pas sinds 2014 ongeveer, begrijp ik veel meer van mijn DNA lichaam, voornamelijk bestaande uit IJsland, Finland, Schotland, Engeland, IJsland, Noorwegen, Finland, Duitsland, Nederland, dat zijn niet bepaalde warme landen te noemen en in die landen staan veel gebeurtenissen in de geschiedenis geschreven.  

Misschien kunnen we het met geen mogelijkheid voorstellen, maar onze DNA voorouders bestaan niet alleen uit braaf getrouwde papa’s en mama’s die fantastische kindjes voortbrengen. Nee, onze voorouderlijke DNA lijnen dragen templates van zwangere lichtekooien, verkrachters, pedofielen en diens slachtoffers, boeren met melkmeisjes, orgie bedrijvende Romeinen, personeel met vastgebonden ‘gekken’ in het gekkenhuis, afgezonderde zieken met ‘zorgzame’ broeders, zeelieden die in elk stadje een ander schatje hadden, satanisten en andere religieuze extremisten, moordenaars uit naam van God, moordenaars voor het plezier, seksuele predators, patriotten en dus de knappe soldaten uit Amerika die de eenzame huisvrouw uit Nederland met kindjes opzadelde, terwijl manlief onschuldig uit naam van God op het slagveld stond te strijden voor de verborgen agenda van de gevestigde Orde – tjonge!!

Da’s toch interessant om daar heel even bij stil te staan? En uiteindelijk voert het voorouderlijke DNA van deze moderne lichamen ons naar de experimenten met het mixen en klonen van menselijke en reptiele DNA. Allemaal dragen wij, ik niet uigezonderd dragen incestueuze lichamen die bestaan uit een mix van menselijke en reptiele getraumatiseerde bloedlijnen!
 
De diversiteit zegt zoveel, want waarom houdt de ene van warmte en de ander van kou, gaat de ene graag naar Noorwegen en de ander graag naar een Tropisch eiland, voelt de ene zich aangetrokken tot God en de ander tot Darwin? Waarom is de ene persoon heel liefdevol en gevend en de andere een moordende mafkees. Nou de sleutel van dit zeer verwarrende geheim is te vinden in Epigenetica!

Zielen zijn als vormloze wezens van het licht geïncarneerd in een vormvaste incarnatiehuls die volgeschreven staat met geregistreerde codes uit het menselijke verleden. We zijn mengelmoesjes van vele culturen die de huidige toestand van bewustzijn vertegenwoordigd. Complex en interessant of juist eenvoudig en simpel denkend, met een versmald bewustzijn omdat dit in het DNA staat geschreven of met een verruimd bewustzijn omdat dit in het DNA staat geschreven. Hoe zuiverder het DNA, hoe zuiverder de afstemming van de ziel kan plaatsvinden, omdat dit wordt gevonden in het trash DNA.

Een nog een leuk menselijk feitje, als jouw dikke slappe lichaam vlekkerig verbrand in de zon omdat je zo wit bent als een lelie, kan jouw slanke gespierde broer prachtig egaal bruin worden op dezelfde vakantie terwijl jullie volbloed broer en zuster zijn! Je erft namelijk DNA van jouw vader en DNA van jouw moeder en jouw vader kan een heel ander continent aan templates (cellulaire herinneringen) in zich dragen dan jouw moeder.

Wordt het niet eens tijd voor een interessant zelf-onderzoekje? Want behalve de leuke dingen zoals het erven van bepaalde gaven en talenten, erf je ook de angststoornissen, ziektes, heimelijke verlangens, leefgewoonten, interactie tot anderen en of je drank en drugs gebruikt. Het verklaart een heleboel van wat je niet aan jezelf kunt begrijpen als mens én als ziel, zeker niet wanneer je nog nooit in een modern lichaam bent geïncarneerd zoals de Kristalkinderen.

Een onderzoekje verrichten zorgt ervoor dat je niet zoveel hebt te verwerken in de spirituele zoektocht van de zoel als je aanvankelijk dacht. De relevantie inschatten van je persoonlijke zielenleer, wordt door dit gegeven meteen een stuk makkelijker. Je wordt een leuker mens voor jezelf, omdat je de eigenaardigheden van jezelf beter gaat begrijpen.

Mijn rariteiten kan ik nu zo goed begrijpen, want ik heb er wel een stuk of drie hoor ;) ! Daardoor raak ik los en vrij van mijzelf en moet ik voortaan lachen, in plaats van mezelf schuldig te voelen, als ik om twaalf uur een lunch met een glas rode wijn neem. Begrijp ik inmiddels mijn enorme hang naar vrijheid en de afschuw voor tropisch fruit, want zeg nou zelf, dat groeit toch niet in het die delen van Europa? Dit laatste moet je even met een korreltje zout nemen, want het is teveel om op te noemen wat we hebben over geërfd en een behoorlijke klus om uit te zoeken wat de herinneringen van de ziel en wat de herinneringen van het DNA is. Wil je graag weten hoe het zit met jouw DNA of wil je een reis maken naar jouw cellulaire herinneringen? Neem dan een kijkje bij de praktijk van Kompaswerk, want misschien kan ik wel iets voor je betekenen door middel van een sessie.

Onderstaand heb ik een passende healing frequentie waarbij je al mediterend en affirmerend tijdens het inslapen je DNA kunt upgraden en heb beetje plezier in alle upgrades die gaande zijn :)