Feminine Versus Masculine

“van excelentie
een gewoonte maken”

Neem even de moeite om mijn verhaal te lezen. Er is véél gaande op gebied van relaties. Ik hoor vrijwel overal over relatiebreuken of moeilijkheden, terwijl het koppel nog stapelgek op elkaar is. Vooral de mannen weten niet goed wat ze willen en de vrouw lijkt alleen maar boos of teleurgesteld te zijn.

De ene na de andere schrijft me via privé aan met relatieproblemen en ook in mijn persoonlijke leven heb ik veel te maken met vrienden die uit elkaar gaan, volop liegen tegen hun partner, vreemdgaan, of communicatieproblemen hebben. Daarom wil ik het graag in plaats van privé, meer collectief op deze website toelichten dat wat er nu aan het gebeuren is, te maken heeft met de emotionele reiniging en ‘spirituele’ ontwikkelingen die zowel artificieel als organisch met elkaar verweven zijn.  

Lieve vrouwen, probeer jouw man, zoon of vader, opa, oom en onze vroegere mannelijke voorouders eens te helpen in plaats van te bevechten! De man in jouw leven heeft het momenteel heel moeilijk en ondergaat enorme diepgaande transformatie processen, zoals jij dat ook hebt gekend. Het lijkt momenteel of het helemaal niet KLIKT tussen jullie en dat hij overal zijn staart aan het roeren en zwaaien is waar gevoeligheden besproken moeten worden. (Maar het liefst vlucht hij in zijn mobiel) ?

Je man heeft het MOEILIJK omdat hij óók niet weet hoe hij om moet gaan met zijn eigen mannelijke energie… Dat heeft hij simpelweg NIET kunnen leren de afgelopen duizenden jaren, niet van zijn opa, niet van zijn vader of andere mannelijke mensen! De vrouwen worden sterker en zij zijn klaar met WACHTEN tot de collectieve energie veranderd is. Wij vrouwen willen NU manifesteren en NU graag dat onze mannen meedraaien en meebewegen op deze vrouwenenergie. Maar dat GAAT niet!! Zoals de vrouwen de afgelopen jaren aan alle oude aardse pijnen hebben gewerkt, is de MAN nu bezig om ZIJN oude pijnstukken uit te werken en te BEGRIJPEN wie HIJ is of in essentie mag zijn …

Hij was degene die beschuldigd werd als agressief wezen, HIJ was degene die niet mocht huilen, HIJ was degene die in gevecht moest gaan in zichzelf en zijn gevoeligheden omdat hij materialisme voorop moest leren stellen. HIJ is degene die van zijn vader de zaak MOEST overnemen, HIJ was degene die ten koste van zichzelf financieel voor het gezin MOEST zorgen en-nog-véél-meer wat hij allemaal MOEST …

Maar lieve vrouwen, vergeet niet dat onze prachtige mannen nu OOK de oude mannelijke patriarchale beeldvormingen en stereotypen aan het uitwerken zijn. Zij worden afgelopen eeuw wereldwijd beschuldigd als narcistische agressievelingen, maar JOUW man is dat NIET. Hij is géén wereldwijde dictator, hij is NIET degene die uit naam van patriottisme onschuldige mensen moest vermoorden, hij is NIET degene die onze vrouwelijke voorouders heeft mishandeld, maar hij was verplicht om zich te conformeren naar deze ‘mannelijke’ rol. Kortom, het wordt tijd dat we de zachtheid terug gaan brengen in onze mannen, dat zij in hun meest natuurlijke vorm dat Ene met ONS kunnen worden. Kunnen scheppen, vullen en creëren en dat we samen de mannelijke en vrouwelijke energie van EEN zijn.

ZIJ zijn degenen die op persoonlijk vlak de collectieve doodstrijd aan het voeren zijn …. En begrijp hierom waarom JOUW man aan het vechten is, hij weet zélf niet hoe hij mag zijn, want hij heeft het nooit geleerd. De mannelijke energie is PRACHTIG en KRACHTIG, maar het lijkt wel of we voortdurend in conflict zijn met ze. En STOP met boos zijn op je hardwerkende kerel die niet mocht huilen en nu niet meer DURFT te huilen. Omdat hij eenzaam is en zich totaal niet begrepen voelt door JOU. Je bent géén slachtoffer maar het ontbreekt tussen jullie BEIDEN aan elke vorm van SAMENWERKING … Jullie triggeren en bevechten elkaar, elke dag weer opnieuw en jullie kinderen zitten er MIDDENIN, zoals WIJ er middenin zaten.

Wat ik zelf opvallend vind is dat er veel vrouwen met agressie naar buiten treden. Het moet niet de bedoeling zijn dat onze kinderen straks eeuwenlang gebukt gaan onder de -boos op de MAN- generatie VROUWEN. Vanuit de oude slachtofferrol gaan deze vrouwen verlangen naar meer kracht, omdat dit de enige kracht is die ze kennen, de vorm is van de ouderwetse mannelijke kracht. Over vicieuze cirkels gesproken?

Laat hem zijn buien, laat hem zijn deuren smijten, laat hem weglopen naar de sportschool en zijn materialistische onzekerheden uitwerken, gun hem de rust als hij niet wil praten of in zijn eigen schulp wil kruipen. Ook de man in jouw leven is bezig met de grote innerlijke (en collectieve) schoonmaak. Hij heeft het recht om zijn eigen mannelijke prachtige energie te ontdekken en te ontplooien. Zelfs al gaat het met vallen en opstaan, twee stappen voorwaarts en drie stappen terug. Zelfs al gaat het gepaard met ‘haantjesgedrag’ of macho-mannelijke zaken. Laat hem in je armen kruipen als hij zich gevoelig toont, als hij zich opent voor je, voorzichtig jou de hand toereikt in zijn emotionele kwetsbaarheid. Wees niet boos of wrokkig over de momenten die er daarvoor waren geweest, maar omarm hem en wees oceanisch in jouw prachtige vrouwelijke energie. 

We weten nog niet eens wat de ware mannelijke potentie is, omdat onze mannen dat zélf duizenden jaren lang niet hebben kunnen leren. Zij weten het zelf ook niet wat de prachtige mannelijke energie is. Wij / zij zijn degenen die onze kinderen te leren hebben dat een man mag huilen, dat een man mag werken zoveel als hij aankan of zelf wil. Dat een man kwetsbaar en mooi mag zijn, en niet dag in en dag uit beter moet presteren. Voor de juiste balans met de man in jouw leven is een volledige toewijding, geduld en samenwerking voor nodig en géén slachtofferschap, ruzies of conflicten. 

Spiritueel onbewuste man
– macho en groot ego
– mag niet huilen, toont weinig emoties, alleen boosheid
– moet vaak seks, praat erover met anderen  
– praat niet over gevoeligheden of spirituele zaken 
– overspannen van het werken, niet tevreden, veel mopperen 
– kleinerend of dominant naar vrouwen
– liegen / vreemdgaan / dingen verzwijgen, monogamie opeisen 
– verslaafd aan gamen, televisie, sporten o.i.d 
– zal niet meedraaien in het huishouden, laat staan luiers verschonen 
– geen overleg, dominant en bepalend, financieel superieur 
– onbewuste eter, eet alles, liefst veel vlees
– moet toestemming geven als partner iets wil   

Spiritueel bewuste man
– gevoelig en zichzelf, weinig ego 
– toont emoties waar anderen bij zijn
– wil zich seksueel verbinden, praat er niet over met anderen
– kiest zelf aantal uren werken wat hij aankan 
– draait binnen het gezin mee, ja verschoont met liefde de luiers! 
– is geïnteresseerd in de partner, alles kan besproken worden
–  Seksuele openheid, monogamie is een vrije keuze, eerlijkheid 
– gezonde interesse in hobby’s 
– alles in overleg, is niet bepalend en gedeelde bankrekening 
– eet bewuster, liefst biologisch of scharrel indien vleeseter 

Wanneer je te maken hebt met een onbewuste man, kan dat veel moeilijkheden bezorgen in je partnerrelatie, maar toch is het te adviseren, als je veel van hem houdt, om te kijken waar je met liefde wat dingen kunt verzachten en sturen. Het duurt vaak tientallen jaren voordat je beiden naar elkaar bent toegegroeid. Bij de meeste vrouwen is het geduld ‘op’ rond de zeven jaren relatie van ongelijk niveau, waardoor er velen uit elkaar gaan of groeien. 

Is het jou ook opgevallen dat mannen en vrouwen niet helemaal op dezelfde golflengte communiceren? Het lijkt wel of ze niet goed op elkaar afgestemd zijn binnen de werkelijkheid van de derde dimensie, die leven in een menselijk lichaam inhoudt. Daar is dus een heel goede reden voor die ik zal proberen uit te leggen of te illustreren in geometrische gedachtepatronen. Schrik niet van het woord geometrie, want we hebben allemaal een beeld van hoeken en vierkantjes, rondjes en krullen toch?

De mannelijke energie bestaat uit rechte hoeken en lijnen en de vrouwelijke energie uit bochten en krullen. Er zijn géén rechte lijnen en hoeken in de vrouwelijke energie en er zijn geen krullen en bochten in de mannelijke energie. Vrouwelijke energie is snel en energiek en de mannelijke energie traag en saai. Nog eenvoudiger uitgelegd bevat mannelijke energie ongeveer 40 punten aan energie en de vrouwelijke energie ongeveer 140 punten aan energie.

Vrouwelijke energie is expansief, creatief en heel vloeiend, zoals een oceaan. Waardoor zij 25 dingen tegelijk kan doen terwijl zij zich in alle bochten kan draaien. Mannelijke energie zegt – Rechte Lijn – ga naar beneden in een rechte lijn van A naar B en naar punt Z en weer terug naar punt A. Een man is in staat om recht op zijn doel af te gaan, te manifesteren en weer rechtsomkeert te maken naar het eerste doel. Beide types energie huizen in de mens zelf en zijn absoluut waardevol om tot je beschikking te hebben om uitgebalanceerde creaties te maken.

Zonder vrouwelijke energie is de mannelijke energie niet compleet en visa versa, dus in jezelf hoort deze in BALANS te zijn en op een goede manier ontwikkeld te worden. Wanneer de balans van het innerlijke mannelijke en vrouwelijke ontbreekt, ontstaat er een gevoel van incompleet te zijn, niet waardevol en ontstaat er boosheid en onbegrip.

Oude energie: Mannelijk-sterk. Vrouwelijk-zwak. Wanneer in de gematerialiseerde dimensie de mannelijke energie uit balans is kan zich dat uiten op verschillende manieren. Wat ik nu ga schrijven kun je jezelf het beste héél persoonlijk aantrekken om te kijken of je dit daarna kunt toepassen in je eigen energie. Luister naar de woorden en lees tussen de regels de boodschap. Wanneer de mannelijke energie voelt alsof deze niet goed genoeg is, wanneer het angstig is omdat het verteld is dat deze nooit zal slagen in het leven, niets waard is, geen waarde heeft, raakt deze uit balans.

Om dit te compenseren laat de mannelijke energie een ‘valse kracht’ zien. De mannelijke energie gaat zich opblazen en zegt: Ik heb deze grote droom en geweldig idee, en wil deze leiden en creëren, ik weet wat ik doe, VOLG MIJ want het is allemaal heel echt. Wanneer de vrouw angstig, zwak of verlegen, teruggetrokken uit balans is komt die deze opgeblazen man tegen als perfect match. In feite geeft de wet van aantrekking beide personen precies datgene waar zij om vragen. Wanneer deze relatie zich verder ontvouwt, zal het er als volgt uitzien:

Trek in gedachten een rechte lijn. De mannelijke energie (cliché blauw) zegt; “kom maar met mij mee, ik weet de weg en ik zal je leiden naar deze grote droom. We gaan samenwonen in Amsterdam, daar is een prachtig huis aan de gracht en ik ga voor jou dit prachtige huis verbouwen tot ons droomhuis waar we aan de gracht kunnen genieten van het schouwspel van toeristen en bootjes langs het huis. We nemen lekker een drankje op balkon en gaan wat mensen kijken in de warme zomeravonden” De vrouwelijke energie (cliché roze) zegt “oh wat fantastisch schat!! Daar heb ik nou altijd van gedroomd!!!”

De mannelijke en vrouwelijke energie vertrekken samen vanaf ieder hun eigen punt naar Amsterdam. Het mannelijke gaat op zijn doel af en het vrouwelijke begint te scheppen. Zij is blij en tevreden en kiest nieuwe verf en nieuwe gordijnen, ze ontwerpt een soort landschap van haar droom, want ze mag haar eigen thuis creëren. Het mannelijke blijft op zijn doel af gaan en ondertussen steken de gewoontes van angst en twijfel de kop op. Hij wordt bang om te falen en begint te twijfelen omdat hem verteld is dat hij een hopeloos geval is.

Gedachten als ‘het gaat mij niet lukken en ik ben niets waard’ borrelen omhoog en het mannelijke twijfelt aan zijn vermogens, waardoor hij stopt met het opknappen van het prachtige grachtenpand. Hij verbouwde 70% zoals op de blauwe lijn zichtbaar is en zei opeens; “nee, ik denk dat we moeten gaan verhuizen naar Eindhoven, want daar is het nog mooier, we gaan aan de buitenrand van de stad wonen waar het rustig is en als we de gezelligheid willen opzoeken kunnen we de stad in gaan om een terrasje te pikken. Er zit een grote tuin bij, dus je kunt kippetjes houden, ik weet wat het beste is, dus volg mij naar de lichtstad in zuid oost Brabant!”

Terwijl het vrouwelijke nog volop aan het rond wervelen is in Amsterdam, moest ze van de ene op de andere dag stoppen met creëren. Ze is nu onvolledig en niet in staat om haar droomhuis af te maken. De vrouwelijke energie zegt, zo oceanisch als zij is; “oh, okay een huis aan de rand van Eindhoven lijkt mij ook wel leuk, het lijkt me mooi daar, ik vertrouw jou en hou van jou”

De blauwe lijn vervolgt zich een weg naar zijn nieuwe doel en de mannelijke energie begint aan het verbouwen van het nieuwe huis in Eindhoven. Opnieuw wervelt de vrouwelijke energie in alle bochten en begint opnieuw plezier te krijgen in Eindhoven. Het is daar echt heel mooi en romantisch en wat een schitterend uitzicht in de nacht op de grote gebouwen, terwijl zij midden in de natuur wonen.

Ze creëert een nieuw ’thuis’ en koopt bamboe houten vloeren en prachtige planten voor in haar woonkamer, ze koopt wat kippetjes voor in de tuin. De droom is weer tot 70% in vervulling gegaan en de uit balans ‘sterke’ mannelijke zegt opeens; “Ik moet van baan veranderen, want we kunnen dit huis ons niet meer veroorloven, kom mee naar Maastricht dan komt het kippenhok later wel”

Opnieuw is de vrouwelijke energie incompleet omdat de mannelijke energie het spel aan het leiden is. Ze raakt gefrustreerd en boos en misschien zelfs wel haatdragend. De vrouwelijke creativiteit wordt in het dagelijkse leven voortdurend getemperd omdat ze aanvankelijk helemaal enthousiast was over het grachtenpand in Amsterdam. Dit gaat al duizenden jaren zo en je zal het écht zo moeten lezen dat de man deze vorm van ‘sterke mannelijke energie’ evengoed opgedrongen heeft gekregen zoals jij dat kreeg. Het is duizenden jaren lang héél normaal dat de vrouwen de mannen volgen vanuit hun rechtlijnige denken. Maar je moet goed beseffen dat beiden géén schuld hebben in het collectieve geheel.

We work together in a Unified Cooperation.
In Lak’ech from Heidy