ILLUSIE VAN ZELF

De manifestatie van voorbij de Illusie van Zélf te gaan, is proberen te beginnen met verwoorden van mijn eigen persoonlijke reis. Er is geen beschrijving, zelfs geen equivalent en misschien dat het daarom ietwat een uitdaging is om op papier te zetten in niet zweverige taal. Het is een vorm of omschrijving die niet ‘gepakt’ zal kunnen worden op het niveau van de Mind, maar het is een soort van ‘zielen-lichamen-dingetje’ waardoor ik in principe hetzelfde ben als iedereen, maar misschien op een andere manier tegen de dingen aankijk. Je zou mij een spirituele realist kunnen noemen, polariteitswerker, schaduwwerker of whatever, maar de term lichtwerker past absoluut niet bij mij, want dat ben ik niet. En dDat ik dit opschrijf is niet om jou iets te leren, maar slechts een poging tot het beschrijven van hoe we voorbij de Illusie van Zélf kunnen gaan. En natuurlijk kan ik hierbij eenvoudig zeggen, tja, het is informatie voor de hersenen, maar eigenlijk is het een reis naar menselijke en zielsgevoelige dieptes, die velen van jullie nog te begrijpen hebben en sommigen wellicht allang begrepen hebben.

In de alchemie die ik ken, is de waarheid waarin wij ons bevinden slechts de huidige tijd of realiteit en dus voor mij in het nu, eenvoudig zoals het is. Waar ik en mijn eigen visie willen zijn en daarin verwijst de innerlijke wijsheid naar de kwaliteit die ik krijg. Als ik eenmaal begrijp wat ware liefde is kan ik een gemoedstoestand bereiken die Het Nu zal kunnen realiseren, tot het bewustzijn van de schepper, eenvoudig zoals het bedoeld is.Dan maakt het niet meer uit wat er wordt gezegd want binnen elke ziel is er een bewustzijn van de schepper aanwezig. Wat ik weet, wat ik denk, wat ik creëer is een belangrijke, zo niet belangrijkste sleutel voor mij om te weten waar ik nu op dit moment ben. Ben ik in een staat van liefde of in een staat van angst – en als ik dat onderscheid kan maken creëer ik waar ik op focus – dus moet ik weten waar ik wil zijn. Het komt pas tot wasdom als er geen verwachtingen zijn. Wijsheid is de manifestatie van mijn eigen waarheid en mijn eigen liefde en ik geloof dat wanneer deze twee samengebracht worden dat ik dan wijsheid – liefde van zelf kan worden. En dit wordt hier op Aarde niet altijd goed begrepen wat het betekent – de liefde van zélf, omdat het – ik ben goddelijk en daarom ben ik absoluut liefde, liefhebbend en geliefd – de gouden cellen in ons activeert. Wij zijn allemaal mede-scheppers van onze eigen wereld en de gouden cellen in ons gebruikt alchemie om zelfrealisatie te herinneren, de perceptie van de overtuigingen die mensen hebben over zichzelf te veranderen – dat wij allemaal mede-scheppers van onze eigen wereld zijn.

Het kennen van de helft van de waarheid is gevaarlijker dan niet alles te weten – geïllusioneerde zelf vorm – is vergeten dat deze de eigen wereld schept en creëert. Wanneer ik mijzelf niet volledig kan omarmen als volledig bewustzijn – ik ben absoluut – zal ik in de wereld van slachtofferschap blijven leven. Mijn weg was om te leren zeer direct te zijn in het delen van mijn eigen perceptie – mijn waarheid – en die kan niet worden tegengesproken – zoals ik de jouwe niet kan tegenspreken. Ik moest me bewust worden van wat ik zelf creëerde – dit delen met anderen – zodat ik de ziel kan doen laten ontwaken van wat deze in de eigen wereld creëert. De diepere geheimen van manifestatie liggen daarin verscholen – de hele waarheid die het leven is, is gebaseerd op illusie – het is mijn eigen perceptie en daardoor de visie van het goddelijke in mij. Altijd zal ik blijven creëren uit liefde en de verlangens van mijn hart.

Hierin draait het om de overdracht en transformatie om van van angst naar liefde te gaan. Het einde van alle dualiteiten om compleet te zijn – zoals ik ooit gecreëerd ben – en daarin anderen te onderwijzen – dat wij kunnen creëren wat wij willen. Lees het onderstaande, wanneer je dit wilt, met een open mind en een resonerend hart. Velen vinden het belangrijk om hun afkomst te weten en dat is niet voor niets, dit komt omdat wij diep van binnen weten hoe onze eigen geïllusioneerde vorm in elkaar steekt. Ik kan je alvast vertellen dat het mijzelf niet met de Mind is gelukt om de menselijke systemen te begrijpen.

Deze oude systemen zat vol denkwerk en geprogrammeerde vastzittende kunstmatig ontwikkelde en woedende lijnen – terwijl ik liefde begrijp. Ik kende alleen maar de oude ervaringen en oude aanlijning, die uiteindelijk – angst werd – en op deze angst ging ik verder anticiperen die onzeker, kleiner, donkerder, tot aan nietig of nietsbetekenend voelend toe maakte. Ik was gewend om net zo lang te duwen, te vormen en te kneden tot mijn eigen illusionaire denken tevreden was, of dit nu een positieve of negatieve uitwerking had, dat vond de energie eigenlijk helemaal niet zo belangrijk. Dit duwen, vormen en kneden is zo oud als het moderne lichaam op dit moment aan 3D vorm of verschijning is. De illusie van zélf te doorbreken is durven kijken op een geheel andere wijze dan dat ik eerder gewend was. Naar de eigen gedragingen, stagnaties en ontwikkelingen in plaats van de schuld te zoeken bij de ander.

In de wereld om mij heen, moest ik in mijn illusionaire wereld mezelf aanpassen aan het dagelijkse leven, aan andere mensen, waarbij ik vaak aan het denken was over wie ik wilde zijn, hoe ik me moest gedragen en ik hoe overkwam op anderen. Spirituele reizen worden op deze Aarde in mijn ogen met de Mind gemaakt. Waarbij er vragen gesteld worden in wie we zijn, wat we hier doen in dit leven of zelfs na dit leven? De Externe Vorm van Zelf is de uitdaging waartegen ik aanliep en waardoor ik mijn eigen interne vorm van zijn niet kon beleven. En toen ik eenmaal dat stuk kon pakken en begrijpen, ging de opgebouwde organische structuur waaruit ik besta simpelweg sterven en is nooit meer terug gekomen in de oude vorm. 

In de Spirituele zoektocht wordt met elkaar veel gesproken óver en gewerkt mét de zogenaamde spirituele groei & ontwikkeling methoden. Er worden elkaar rituele dingen geleerd, zoals bijvoorbeeld Yoga, Bidden, Meditatie en er wordt elkaar verteld hoe we bepaalde levenswijzen moeten aanleren om Spiritueel te kunnen worden en er wordt ons zelfs verteld hoe we liefde kunnen worden. Maar alle aangeleerde technieken zijn een onderdeel van de Mind en daardoor een geconditioneerde vorm van ‘doen’. Dit betekent dat het uitoefenen van rituelen slechts een onderdeel is van het Ego Bewustzijn en dat is iets wat we niet willen zien of geloven.

Het zoeken naar en het vinden van een spirituele activiteit is niet eens de grootste uitdaging, maar het denken hoopt het antwoord te vinden in een externe vorm van doen, wat uiteindelijk wel een probleem worden. Spiritueel leven hier, lijkt op het gebruiken van het pathologische denken en het opwinden van een spiraal vanuit de hersenen. De Ego structuur is uit op meer geld, meer macht, meer aandacht, meer volgers, meer klanten, meer gezien worden, meer liefde en licht worden, verspreiden en eigenlijk meer van alles?

En degenen die het ‘Spirituele’ pad aan het bewandelen zijn, willen meer spiritueel wórden? Meer ontwaakt, meer ontwikkeld, meer 5D, meer stilte, meer meditatie, meer vredig, meer verlicht, meer kennis, meer ervaring, ouder, wijzer en dus beter overkomen op de ander?  Het gevaar voor jou, als je dit leest is dat jouw Mind wat meer over de Illusie van het Zélf zal willen leren of misschien zelfs onder de knie willen gaan krijgen. Maar het kan ook zijn dat we dénken het onder de knie te hebben en daarin belerend kunnen worden of zijn naar anderen. En zodra er een verlangen is om iets onder de knie te krijgen of we denken het onder de knie te hebben, kunnen we er zeker van zijn dat dit een onderdeel van de Ego structuur is. Zien hoe de Illusie van het Zélf daadwerkelijk werkt is niet leren los te laten of juist dingen toevoegen, maar dat je dood gaat, vóórdat je dood gaat.Leven en dood zijn in mijn ogen als Yin & Yang, een continuüm van eindeloos uitvouwen zonder begin en zonder eind. Als we de dood willen wegduwen, duwen we onbedoeld het leven weg. Als we het NU direct ervaren is er geen enkele structuur die ons nog vast kan houden op geen enkele wijze.

Ons hele leven wordt ons verteld wie we zijn, wat we moeten worden, hoe we moeten leven, wat we moeten eten of niet eten, hoe we beter kunnen poepen en plassen of wat we moeten doen of laten, op welke manier we spiritueel moeten zijn en zelfs bang moeten zijn voor iets heel normaals, namelijk – de dood. Het is inherent aan deze maatschappij en cultuur om elkaar in een bepaalde structuur vast te houden, maar nu doen de zielen dit bij elkaar? Wanneer we ervoor kiezen om een bepaalde structuur te ontstijgen, worden we door anderen nog steeds ‘verbeterd’ over hoe alles in elkaar hoort te steken. Maar feitelijk, terwijl we denken een bepaalde structuur overstegen te hebben, zijn we in principe nog steeds slaaf van ons eigen diepste onderbewustzijn en dus slaaf van ons eigen gecreëerde organisme.

Omdat we geconditioneerd worden vanaf de dag dat we geboren zijn, zal er altijd een vreemd soort verlangen, honger of zoektocht zijn naar iets wat officieel niet eens bestaat. De structuur is niet meer dan de impuls om te herhalen op een heel diep level die in onze wezens worden gegrift en bij elke soortgelijke ervaring opnieuw herhaald wordt. Het is simpelweg het pad die de energie heeft genomen en het is de energie die datzelfde pad weer neemt. En of nu het positief of negatief pad is, vindt de energie helemaal niet belangrijk, maar ik ervoer dit in het verleden wel als een grote last! Het is het organisme waaruit onze lichamelijke levensvorm bestaat dat organisme heeft ‘aangeleerd’ om de energie in zich op te nemen en deze te volgen – en weer te herhalen.

Er zijn eindeloze levels van energiestromingen naar de Mind, als een soort spiralen in spiralen en zodra het bewustzijn ook maar een fractie daarvan kan ‘herkennen’ zal de energiestroom of het organisme precies hetzelfde pad nemen van conditionering, wat ons weer vastbindt aan – conditionering. Deze wordt ook wel ‘de Matrix’ genoemd, waarin de zielen vast lijken te zitten waardoor een nieuw soortig schapengedrag vertoond wordt. Deze kenmerkt zich in het massaal gehoorzamen vanuit het ‘lagere bewustzijn’ of het massaal erbovenuit (proberen) te stijgen vanuit het ‘hogere bewustzijn’. Het hoge-bewustzijn is wat mij tegen de borst stuit, waardoor ik liever voortaan spreek van een multi-bewustzijn, waar we besef hebben van zowel  de aardse tijd als de goddelijke oneindigheid. 

Primaire en dus inherent bestaande ‘angsten’ drijven tot op het diepste niveau de machine van het bestaande en levende organisme aan, waaraan de ziel gekoppeld zit. En om daar in dit leven vanaf te komen, zullen de eigen Ego’s opnieuw bekeken moeten worden. En nu bestaat het gevaar, dat jullie denken dat ik jullie iets wil leren of misschien zelfs wel denken dat je nu iets mee moeten doen, maar dat is niet zo. Het is slechts een reis van van mijn eigen mentale stromingen geweest om te ontdekken hoe de dingen hier werken waardoor het voortdurend fout ging. Door simpelweg mentaal volledig te overlijden, ik vanaf #0 moest wederopbouwen in mijn eigen kleine wereld, fysieke lichaam en kleine netwerk om te begrijpen hoe het werkt. 

Gevangen in een eigen Loopingsysteem durven wij, onze eigen ‘spirituele’ gedrag niet eens onder de loep te nemen of onszelf daadwerkelijk in de spiegel aan te kijken. Het masker af te zetten en weer vanuit pure zijnsvorm – dus liefdesvorm – de eigen werelden en ervaringen te creëren in uniek weten vanuit het eigen bewustzijnslevel. Nee, we geloven de illusionaire systemen die ooit in een ver verleden werd gecreëerd, zonder ook maar één keer daadwerkelijk terug te gaan naar onze ware afkomst vanuit gevoel en weten. Nu ik klaar ben met al mijn werk hier, heb ik geen behoefte meer om alle vragen van iedereen keer op keer opnieuw te voorzien van dezelfde antwoorden die ‘verlossing’ kunnen brengen aan de lijdende ziel. Het enige wat mij hier nog rest is het delen van mijn verhaal voor de zielen die eraan toe zijn om dit te willen lezen en te begrijpen dat er maar één antwoord mogelijk is op alle vragen die vanuit contextueel verschillende begripsniveaus moeten worden beantwoord, met steeds weer dezelfde uitkomst.

Waarom dan steeds weer volop vechtend vanuit oude overtuigingen en illusies die eerder al verloren strijd zijn gebleken? Ondanks, soms zelfs multi-bewust, trappen we in de valkuil die ooit gecreëerd werd – thema van dit Universum is Integratie van Polariteit – herinneren jullie jezelf dat nog? Nu wordt er nog steeds verdeeldheid gezaaid, in de meest besmette vorm die er maar bestaat. Het continuüm waarover ik het eerder had heeft ondanks de Nieuwe Aarde – wederopstanding van de Nieuwe Mens weer een nieuwe vorm gekregen. Het is bijna noodzakelijk om vanaf het begin te beginnen en weer dat eenvoudige kleine menselijke ‘sterrenzaadje’ te worden, die ooit ergens zowel in kosmos als in lichaam ontsproten is. De meeste pure en zuivere zielsvorm of zijnsvorm, zoals de mensenkinderen hun meest pure en zuivere vorm naar buiten dragen. Wij zijn slechts onderdeel van ons eigen denken geworden! Niemand wordt volwassen geboren.

In Lak’ech Van Heidy

 

-Copyright © KOMPASWERK - BTW-nr: NL 166116634B02 – IBAN: NL58RABO0304392189  -Disclaimer en Algemene Voorwaarden-