Oude Ziel

Alle religies rusten op de schouders van de oudste natuurreligie. Er zijn zielen die meegeholpen hebben aan de ontwikkeling van Gaia toen deze nog een gasplaneet was. Deze zielen hebben ook samen met de Bron van ons bestaan het mensenlichaam (een soort voertuig) bedacht waar zielen in konden incarneren om ervaring op te doen op deze prachtige planeet. Zij gebruikten vanuit de oorsprong de aarde met respect om een lang leven te kunnen leiden. Het is ook een hele ervaring om als mens op aarde te mogen incarneren omdat je een voertuig mag gebruiken wat zintuigen heeft, kan ruiken en proeven, verliefd worden, voelen, beleven en werkelijk ervaren.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Oude-zielen-Kompaswerk.jpg

Er zijn vele zielenfamilies en dimensies op aarde in een mensenlichaam geïncarneerd. Ondanks dat er geen ongelijkheid bestaat, is er in de zielenwereld wel degelijk een verschil van functie van je werkzaamheden hier op aarde. De meeste echte oude zielen dragen veel energetische bagage met zich mee in zowel het menselijke DNA lichaam als het energetische DNA (hologram) en vinden het maar moeilijk om verbinding met anderen te krijgen of naar buiten te treden als zichzelf.

Héérlijk vind ik het om weer met mijn zielenfamilie in contact te zijn via meditatie en kosmische afstemming (channelen). Ik heb een hele kleine kosmische familie van ongeveer 45 zielen en mijn kleuren en trillingen zijn alchemistisch. Als ziel heb ik héél weinig met het materialistische bestaan op aarde, maar wil ik mijn kennis verspreiden voor de zoekende mens.

Oude zielen zijn niet meer of minder dan jonge zielen, want het gaat om de kosmische wijsheden en ervaringen die bij elkaar worden overgedragen. De oude ziel leert van de jonge ziel en de jonge van de oude. In de zielenwereld is er geen ongelijkwaardigheid, zoals wij dat in de ego wereld kennen, er bestaat enkel een liefdesuitwisseling op universeel niveau.

 • Oude zielen zijn hoogsensitief of hooggevoelig (hsp kenmerken) en krijgen vaak later diagnoses als autisme of adhd etc ..
 • Zij hebben een zeer sterke intuïtie en luisteren liever naar deze intuïtie dan naar hun verstand.
 • Ook is er interesse in de paranormale gang van zaken. Zij werken ook vaak als tarotlegger, medium of heler.
 • Er moet diepgang zijn binnen intermenselijke relaties, gelijkwaardigheid staat hoog in het vaandel.
 • Oude zielen kiezen bewust voor een vrije liefdesrelatie naar keuze. Dit betekent dat deze ziel zelf kiest voor een polyamoureuze, monogame of platonische liefdesrelatie.
 • Velen voelen zich van binnen geen man en geen vrouw en laten zich ook niet graag een gender toebedelen. Dit noemen ze ook androgyn, het is vaak ook als uiterlijk kenmerk zichtbaar.
 • Zij zijn vaak intellectueel, empathisch of telepathisch en zien de zielenvraag achter een ego. Vele ego’s zijn bang voor deze zielen, omdat zij het echte gezicht kunnen ‘zien’ achter het masker.
 • Er wordt niet zozeer waarde gehecht aan materiële zaken maar eerder aan spirituele zaken. Er wordt vooral gehecht aan zielen, de aarde, en de mooie dingen van het leven die gratis zijn.
 • Er wordt geen leeftijd gevoeld, als kind hebben zij vaak wijze uitspraken en een bepaalde manier van naar mensen kijken. Je hoort wel eens van de oude ziel in een kinderlichaam, zij kijken door of om een mens heen. Hierin ligt de aangeboren gave verscholen.
 • Het is belangrijk om te mogen leven uit bezieling en liefde en niet uit angst of conditionering. Vaak zijn oude zielen niet bang voor de dood zelf, omdat zij weten dat zij weer terug gaan naar hun kosmische familie.
 • Het grotere plaatje wordt overzien en er wordt duidelijk gevoeld dat alles met elkaar verbonden is (synchroniciteit).
 • Er wordt veel waarde gehecht aan en tijd geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsverruiming. Deze ziel wil altijd meer groeien, meer ontwikkelen en meer weten. Toen er nog geen internet was, lazen zij in de bibliotheek boeken over de dingen die anderen niet interesseerden. In deze tijd wordt internet afgestruind om het bewustzijn te vergroten / verhogen.
 • Er zijn herinneringen aan vorige levens, waardoor er een aantrekkingskracht is tot bepaalde landen, culturen, tijden of mensen. Als de ziel niet in balans is, kan deze niet echt het onderscheid maken tussen de herinneringen aan vorige levens of ‘gevoelsherinneringen’ van het fysieke lichaam waarin zij zijn geïncarneerd.
 • Een oude ziel kan het niet laten om anderen te helpen, te adviseren of naar verhalen te luisteren. Anderen weten hen vaak te vinden voor hun innerlijke wijsheid en helpers-bloed. Maar als een ziel niet in balans is, kan deze compleet leeggezogen worden, waardoor er vaak een burnout wordt ontwikkeld.
 • Deze personen zijn eerder idealistisch dan praktisch van aard en hebben een mooie leerweg om hun idealen praktisch vorm te geven.
 • Zij bezitten een grote schat aan intellectuele kennis en zijn vaak hoogbegaafd op een aantal gebieden die nodig zijn voor de ontwikkeling. Het zijn de oude zielen die kosmische en aardse wijsheden bezitten om anderen vooruit te helpen in hun groei. Zij zijn de leraren die op ons pad komen.
 • Een oude ziel leeft in het NU, waar anderen zich druk maken om vals verworven zekerheden. Dit komt vaak over als – niet geïnteresseerd zijn – over aardse futiliteiten zoals pensioen, erfgoed voor het nageslacht of in termen denken als winnen en verliezen.
 • Er zit een grote verbinding met de natuur, velen gebruiken de natuur en werken intuïtief met kruiden, natuurmagie, maankracht enzovoorts.
 • Ze houden zich bezig met andere dimensies en buitenaards leven. Zij weten wat hun kosmische opdracht op aarde is en voeren deze met geduld en doorzettingsvermogen uit.
 • Zodra een oude ziel niet in balans is, krijgt deze een diep en intens verlangen naar ‘huis’. Velen hebben reeds zelfmoord gepleegd omdat ze de ‘derde dimensie’ niet aankunnen.
 • Vaak wordt het gevoel ervaren dat ze zweven of niet in het lichaam zitten. De natuur of in de natuur bezig zijn werkt helend en aardend en is belangrijk voor ons loslaatproces.
 • De meesten channelen en mediteren, doen aan astraal reizen of lucide dromen. Dit zijn de hoger voelbare trillingen en frequenties die worden uitgezonden en opgepikt. Zij leggen ook contact met hun gidsen, de Bron en moeder Gaia om met deze informatie aan de slag te gaan.
 • Een oude ziel vermaakt zich prima alleen en is ook het liefst alleen om de drukte van alledag te kunnen laten filteren. Dit wordt niet altijd begrepen door de omgeving waarin zij verblijven. Ze worden gezien als einzelganger, outcast of egocentrisch. Dit maakt dat zij zich vaak een buitenbeentje voelen in sociale relaties.
 • Eerlijkheid staat hoog in het vaandel, er is een bepaalde directheid naar anderen omdat ze liever geen tijd verspillen aan futiliteiten rondom menselijke relaties.
 • Er is weinig ego en een groot liefdesbewustzijn voor alles wat leeft, velen bekommeren zich werkelijk over de huidige gang van zaken rondom de mensheid en de natuur.
 • Velen werken in stilte als Lichtwerker omdat zij diep van binnen bang zijn om afgewezen, verketterd of verstoten te worden. Omdat het christendom de natuurreligie heeft proberen uit te roeien via heksenvervolgingen, komen zij gematigd naar buiten als ze zeker weten dat het ‘veilig’ voelt om dit te kunnen doen.

Wanneer je het gevoel hebt dat je een oude ziel bent en niet goed weet hoe je correct kunt indalen in je lichaam om je volle potentieel te gebruiken in de ascentie naar het vijfde bewustzijn, kun je aansluiten bij de Facebookgroep Spiritueel Kompas.

Wees geïnteresseerd in jezelf en ga dieper dan ooit. Meditatie is één van de belangrijkste leeroefeningen om je eigen ziel te leren kennen.