Vrijheid in Verbinding – Relaties

De tijd waarin we leven, vraagt om anders met relaties om te gaan dan vroeger. Onze oude systemen vragen om transformatie naar de nieuwe energie van de vijfde dimensie. Deze energie heeft als hoofdkenmerk -Vrijheid in Verbinding- en tijdens het transformatieproces naar deze nieuwe vorm van relaties aangaan kom je oude angsten en overtuigingen tegen. Veelal begint een verliefdheid heel mooi en zie je elkaars kwaliteiten. Die kwaliteiten gaan langzaamaan over in ergernissen en voor je het weet, ben je in een stilzwijgende onderlinge oorlog belandt van boze blikken en onderhuidse opmerkingen. Eigenlijk hoef je elkaar halverwege helemaal niet te verliezen, als je elkaar weer opnieuw durft te zien en leert te dansen op de trillingen van de mannelijke en vrouwelijke energie. Tegenpolen trekken elkaar aan en de kwaliteiten die je bij iemand ziet, zijn kwaliteiten die jij bij jezelf mist. Feitelijk kom je elkaar tegen op jouw zwakste moment en vult de ander dit gemis aan. In het begin verloopt dat harmonieus, tot het zo stroef gaat dat het einde nabij lijkt. Het is als supergevoelig mens, heel erg lastig om (liefdes)relaties op de juiste manier te onderhouden als de ander niet meewerkt. Wanneer je hierover wilt sparren met anderen, kom dan naar de Facebookgroep Spiritueel Kompas

Meestal ervaren we binnen relaties behoorlijk wat strijd die diepe twijfels en onzekerheden met zich meebrengen. Soms is het de hemel en soms is het de hel tussen jullie, maar dat komt omdat de ego’s nog volop in strijd zijn met elkaar, in plaats van afstemming op de zielenenergie. Het is lastig om een goede afstemming te vinden tussen afstand en nabijheid, waarbij de ene partner wachtend uitreikt en de andere emotioneel afwezig is. Meestal is één partner bezig met spirituele groei of bewustzijnsvergroting, waarbij de ander achterblijft. De ene wil transformeren en de ander is geïrriteerd wat kan leiden tot een breuk of knipperlichtrelatie. Er worden voorwaarden en ultimatums gesteld aan elkaar en het oude systeem werkt niet meer. Er wordt vooral gecommuniceerd vanuit het denken en emotionele pijnlichamen. Er is seks of intimiteit zonder verbinding en openheid of men gebruikt het als ‘pressiemiddel’ om de zin door te drijven. Daarnaast dragen we ook nog de overtuigingen van onze ouders en hebben we een gevormd beeld van hoe een relatie eruit hoort te zien en hoe we ons binnen de relatie horen te gedragen.

Geloof me dat het even -ontwennen- is als je op weg bent naar een vijfde bewustzijnsrelatie. Want alles wat je hebt geleerd, kan worden losgelaten omdat je je eigen unieke pad hebt te bewandelen, ja zelfs binnen een liefdesrelatie! De vormen en mogelijkheden van een vijfde dimensie relatie zijn eindeloos en dit roept vaak onzekerheid, weerstand en angst op.

Vrijheid in Verbinding gaat over relaties met een bewustzijn van de vijfde dimensie. Zulke relaties bestaan er al, met als bedoeling anderen te onderwijzen met hun eigen ervaringen. Allen hebben zij deze transformatie samen doorgemaakt. Zij reiken je de handvatten die nodig zijn om samen te transformeren. En soms moet je daarmee in je eentje mee beginnen, waardoor de partner langzaam met je mee kan groeien.

Het is de bedoeling van we ons bewust van de oude patronen, gedachten en overtuigingen en deze versneld uit te werken. Beide partners weten wie ze zijn en kennen elkaars valkuilen, natuurlijk bestaat de trigger nog wel en kan er oude boosheid ontstaan, maar beiden praten daarover als de storm weer is gaan liggen. Ze dragen zichzelf en in plaats van ‘de schuld geven en veroordelen’ helpen zij elkaar in hun transformatie. Beide partners zijn zich bewust van het gewonde innerlijke kind en weten dat dit kind geheeld kan worden door een liefdevolle verbinding van horen, zien en voelen. Er is geen sprake van afhankelijkheid, omdat de eigen verantwoordelijkheid gedragen wordt. Ook hierin steunen de partners elkaar en brengen ze elkaar verder in het groeiproces. Wanneer diepe wonden geheeld worden, gaan de harten voor elkaar steeds verder open. De hartsenergie staat bij elkaar centraal en resoneert op alle niveaus. Werk, inkomen, kinderen en huisvesting zijn een bewuste keuze, waarbij er een diepe verbinding is met de aarde en het universum. Zij zien elkaars zielen en kiezen bewust voor primaire partnerschap waarin alles met elkaar gedeeld wordt.

De communicatie vindt plaats vanuit het hart, wat kan betekenen dat het ook wel eens flink kan kan knallen. Maar het grote verschil met een derde dimensie relatie, is dat de partners in openheid en kwetsbaarheid durven te blijven, waardoor de hartsenergie sneller hersteld. De mannelijke en vrouwelijke energie laten aan elkaar de diepste pijnen, wonden, verdriet en onvolkomenheden zien en durven naakt te zijn bij elkaar. Gelijkwaardigheid is hierbij een belangrijk item waarbij de uitgesproken woorden krachtig, liefdevol en eerlijk naar elkaar zijn. Invoelend en empathisch zijn de woorden ook een bijdrage aan de hele wereld en een voorbeeld voor hun kinderen. Er wordt gesproken vanuit het hart de ik-boodschap uitgedragen, die niet veroordelend of verwijtend spreekt over schuld of boetedoening. De partners zijn in het hier nu aanwezig en helpen elkaar daar te blijven als het even niet meer lukt. In het hier & nu betekent géén oude koeien uit de sloot halen en geen angsten over de toekomst.

De relatie kan steeds weer veranderen, zoals het leven dat ook kan. In het hier & nu is daar alle ruimte voor met alleen-alleen, alleen-samen, alleen-alleen, samen-samen, en samen-alleen. Er is ruimte om te komen en gaan in vrijheid vanuit verbondenheid. Seks in deze relaties worden beleefd vanuit verbinding met alle chakra’s, waarbij het seksuele centrum en hart zijn verbonden met elkaar. Alles kan uitgeleefd en doorvoeld worden, waardoor seksuele trauma’s worden geheeld op alle niveaus. Beide partners zijn volledig aanwezig waardoor alles er mag zijn. Er is geen schaamte en de seksuele beleving wordt volledig belichaamd.

In het hier en nu zijn er geen ‘ouwe koeien’ en ook geen angsten over toekomst. De relatie zelf kan steeds weer veranderen (het is net het leven zélf) daar is in het Nu alle ruimte voor. Partners komen in een natuurlijke afwisselende flow van alleen-alleen, alleen-samen, samen-samen en samen-alleen en er is ruimte om te komen en te gaan in Vrijheid vanuit Verbondenheid. Van moeder naar heilige engel, van woest naar wild naar zacht en teder. Van fysiek naar energetisch en weer terug verbonden met zowel het hart als het geslacht. De communicatie over mogelijkheden, verlangens en behoeften worden openlijk benoemd en er zijn geen geheimen voor elkaar.

Wanneer je een vrouw-vrouw of man-man relatie hebt kan er ook een disbalans zijn tussen de mannelijke en vrouwelijke energieën en sprake zijn van een 3D of 5D relatie. Onderstaand een inzichtelijke uitleg over hoe de oude patronen zijn ontstaan, waardoor er wederzijds onbegrip ontstaat.

Ik leid jou voor de rest van jouw leven, dan zal ik je volgen schat ….

Is het jou ook opgevallen dat mannen en vrouwen niet helemaal op dezelfde golflengte communiceren? Het lijkt wel of ze niet goed op elkaar afgestemd zijn binnen de werkelijkheid van de derde dimensie. Daar is dus een heel goede reden voor die ik zal proberen uit te leggen of te illustreren in geometrische gedachtepatronen. Schrik niet van het woord geometrie, want we hebben allemaal een beeld van hoeken en vierkantjes, rondjes en krullen toch?

De mannelijke energie bestaat uit rechte hoeken en lijnen en de vrouwelijke energie uit bochten en krullen. Er zijn géén rechte lijnen en hoeken in de vrouwelijke energie en er zijn geen krullen en bochten in de mannelijke energie.

Vrouwelijke energie is snel en energiek en de mannelijke energie traag en saai. Nog eenvoudiger uitgelegd bevat mannelijke energie ongeveer 40 punten aan energie en de vrouwelijke energie ongeveer 140 punten aan energie. Vrouwelijke energie is expansief, creatief en heel vloeiend, zoals een oceaan. Waardoor zij 25 dingen tegelijk kan doen terwijl zij zich in alle bochten kan draaien.

Mannelijke energie zegt – Rechte Lijn – ga naar beneden in een rechte lijn van A naar B en naar punt Z en weer terug naar punt A. Een man is in staat om recht op zijn doel af te gaan, te manifesteren en weer rechtsomkeert te maken naar het eerste doel.

Beide types energie huizen in de mens zelf en zijn absoluut waardevol om tot je beschikking te hebben om uitgebalanceerde creaties te maken. Zonder vrouwelijke energie is de mannelijke energie niet compleet en visa versa, dus in jezelf hoort deze in BALANS te zijn en op een goede manier ontwikkeld te worden. Wanneer de balans van het innerlijke mannelijke en vrouwelijke ontbreekt, ontstaat er een gevoel van incompleet te zijn, niet waardevol en ontstaat er boosheid en onbegrip.

Oude energie: Mannelijk-sterk. Vrouwelijk-zwak. Wanneer in de derde dimensie de mannelijke energie uit balans is kan zich dat uiten op verschillende manieren. Wat ik nu ga schrijven kun je jezelf het beste héél persoonlijk aantrekken om te kijken of je dit daarna kunt toepassen in je eigen energie. Luister naar de woorden en lees tussen de regels de boodschap. Wanneer de mannelijke energie voelt alsof deze niet goed genoeg is, wanneer het angstig is omdat het verteld is dat deze nooit zal slagen in het leven, niets waard is, geen waarde heeft, raakt deze uit balans. Om dit te compenseren laat de mannelijke energie een ‘valse kracht’ zien. De mannelijke energie gaat zich opblazen en zegt: Ik heb deze grote droom en geweldig idee, en wil deze leiden en creëren, ik weet wat ik doe, VOLG MIJ want het is allemaal heel echt.

Wanneer de vrouw angstig, zwak of verlegen, teruggetrokken uit balans is komt die deze opgeblazen man tegen als perfect match. In feite geeft de wet van aantrekking beide personen precies datgene waar zij om vragen. Wanneer deze relatie zich verder ontvouwt, zal het er als volgt uitzien:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 58917058_280740089499437_4187741298561646592_n.jpg


Trek in gedachten een rechte lijn zoals op de tekening aan de rechterkant. De mannelijke energie (cliché blauw) zegt; “kom maar met mij mee, ik weet de weg en ik zal je leiden naar deze grote droom. We gaan samenwonen in Amsterdam, daar is een prachtig huis aan de gracht en ik ga voor jou dit prachtige huis verbouwen tot ons droomhuis waar we aan de gracht kunnen genieten van het schouwspel van toeristen en bootjes langs het huis. We nemen lekker een drankje op balkon en gaan wat mensen kijken in de warme zomeravonden” De vrouwelijke energie (cliché roze) zegt “oh wat fantastisch schat!! Daar heb ik nou altijd van gedroomd!!!”

De mannelijke en vrouwelijke energie vertrekken samen vanaf ieder hun eigen punt naar Amsterdam. Het mannelijke gaat op zijn doel af en het vrouwelijke begint te scheppen. Zij is blij en tevreden en kiest nieuwe verf en nieuwe gordijnen, ze ontwerpt een soort landschap van haar droom, want ze mag haar eigen thuis creëren.

Het mannelijke blijft op zijn doel af gaan en ondertussen steken de gewoontes van angst en twijfel de kop op. Hij wordt bang om te falen en begint te twijfelen omdat hem verteld is dat hij een hopeloos geval is. Gedachten als ‘het gaat mij niet lukken en ik ben niets waard’ borrelen omhoog en het mannelijke twijfelt aan zijn vermogens, waardoor hij stopt met het opknappen van het prachtige grachtenpand. Hij verbouwde 70% zoals op de blauwe lijn zichtbaar is en zei opeens; “nee, ik denk dat we moeten gaan verhuizen naar Eindhoven, want daar is het nog mooier, we gaan aan de buitenrand van de stad wonen waar het rustig is en als we de gezelligheid willen opzoeken kunnen we de stad in gaan om een terrasje te pikken. Er zit een grote tuin bij, dus je kunt kippetjes houden, ik weet wat het beste is, dus volg mij naar de lichtstad in zuid oost Brabant!”

Terwijl het vrouwelijke nog volop aan het rond wervelen is in Amsterdam, moest ze van de ene op de andere dag stoppen met creëren. Ze is nu onvolledig en niet in staat om haar droomhuis af te maken. De vrouwelijke energie zegt, zo oceanisch als zij is; “oh, okay een huis aan de rand van Eindhoven lijkt mij ook wel leuk, het lijkt me mooi daar, ik vertrouw jou en hou van jou”

De blauwe lijn vervolgt zich een weg naar zijn nieuwe doel en de mannelijke energie begint aan het verbouwen van het nieuwe huis in Eindhoven. Opnieuw wervelt de vrouwelijke energie in alle bochten en begint opnieuw plezier te krijgen in Eindhoven. Het is daar echt heel mooi en romantisch en wat een schitterend uitzicht in de nacht op de grote gebouwen, terwijl zij midden in de natuur wonen. Ze creëert een nieuw ‘thuis’ en koopt bamboe houten vloeren en prachtige planten voor in haar woonkamer, ze koopt wat kippetjes voor in de tuin. De droom is weer tot 70% in vervulling gegaan en de uit balans ‘sterke’ mannelijke zegt opeens; “Ik moet van baan veranderen, want we kunnen dit huis ons niet meer veroorloven, kom mee naar Maastricht dan komt het kippenhok later wel” Opnieuw is de vrouwelijke energie incompleet omdat de mannelijke energie het spel aan het leiden is. Ze raakt gefrustreerd en boos en misschien zelfs wel haatdragend. De vrouwelijke creativiteit wordt in het dagelijkse leven voortdurend getemperd omdat ze aanvankelijk helemaal enthousiast was over het grachtenpand in Amsterdam.

Dit gaat al duizenden jaren zo en je zal het écht zo moeten lezen dat de man deze vorm van ‘sterke mannelijke energie’ evengoed opgedrongen heeft gekregen zoals jij dat kreeg. Het is duizenden jaren lang héél normaal dat de vrouwen de mannen volgen vanuit hun rechtlijnige denken. Maar je moet goed beseffen dat beiden géén schuld hebben in het collectieve geheel.

Deze meditatie is Engelstalig, maar zeker de moeite waard om te begrijpen hoe innerlijke man-vrouw energie in balans hoort te zijn.. Koptelefoon op en luisteren maar … Klik op de foto ..