Vrouw versus Man

Neem even de moeite om mijn verhaal te lezen. Er is véél gaande op gebied van relaties. Ik hoor vrijwel overal over relatiebreuken of moeilijkheden, terwijl het koppel nog stapelgek op elkaar is. Vooral de mannen weten niet goed wat ze willen en de vrouw lijkt alleen maar boos of teleurgesteld te zijn. De ene na de andere schrijft me via privé aan met relatieproblemen en ook in mijn persoonlijke leven heb ik veel te maken met vrienden die uit elkaar gaan, volop liegen tegen hun partner, vreemdgaan, of communicatieproblemen hebben. Daarom wil ik het graag in plaats van privé, meer collectief op deze website toelichten dat wat er nu aan het gebeuren is, te maken heeft met de emotionele reiniging en spirituele ontwikkeling. 

Lieve vrouwen, probeer jouw man, zoon of vader, opa, oom en onze vroegere mannelijke voorouders eens te helpen in plaats van te bevechten! De man in jouw leven heeft het momenteel heel moeilijk en ondergaat enorme diepgaande transformatie processen, zoals jij dat ook hebt gekend. Het lijkt momenteel of het helemaal niet KLIKT tussen jullie en dat hij overal zijn staart aan het roeren en zwaaien is waar gevoeligheden besproken moeten worden. (Maar het liefst vlucht hij in zijn mobiel) 😉

Je man heeft het MOEILIJK omdat hij óók niet weet hoe hij om moet gaan met zijn eigen mannelijke energie… Dat heeft hij simpelweg NIET kunnen leren de afgelopen duizenden jaren, niet van zijn opa, niet van zijn vader of andere mannelijke mensen!

De vrouwen worden sterker en zij zijn klaar met WACHTEN tot de collectieve energie veranderd is. Wij vrouwen willen NU manifesteren en NU graag dat onze mannen meedraaien en meebewegen op deze vrouwenenergie. Maar dat GAAT niet!! Zoals de vrouwen de afgelopen jaren aan alle oude aardse pijnen hebben gewerkt, is de MAN nu bezig om ZIJN oude pijnstukken uit te werken en te BEGRIJPEN wie HIJ is of in essentie mag zijn …

Hij was degene die beschuldigd werd als agressief wezen, HIJ was degene die niet mocht huilen, HIJ was degene die in gevecht moest gaan in zichzelf en zijn gevoeligheden omdat hij materialisme voorop moest leren stellen. HIJ is degene die van zijn vader de zaak MOEST overnemen, HIJ was degene die ten koste van zichzelf financieel voor het gezin MOEST zorgen en-nog-véél-meer wat hij allemaal MOEST …

Maar lieve vrouwen, vergeet niet dat onze prachtige mannen nu OOK de oude mannelijke patriarchale beeldvormingen en stereotypen aan het uitwerken zijn. Zij worden afgelopen eeuw wereldwijd beschuldigd als narcistische agressievelingen, maar JOUW man is dat NIET.

Hij is géén wereldwijde dictator, hij is NIET degene die uit naam van patriottisme onschuldige mensen moest vermoorden, hij is NIET degene die onze vrouwelijke voorouders heeft mishandeld, maar hij was verplicht om zich te conformeren naar deze ‘mannelijke’ rol. 

Kortom, het wordt tijd dat we de zachtheid terug gaan brengen in onze mannen, dat zij in hun meest natuurlijke vorm dat Ene met ONS kunnen worden. Kunnen scheppen, vullen en creëren en dat we samen de mannelijke en vrouwelijke energie van EEN zijn.

ZIJ zijn degenen die op persoonlijk vlak de collectieve doodstrijd aan het voeren zijn …. En begrijp hierom waarom JOUW man aan het vechten is, hij weet zélf niet hoe hij mag zijn, want hij heeft het nooit geleerd. De mannelijke energie is PRACHTIG en KRACHTIG, maar het lijkt wel of we voortdurend in conflict zijn met ze.

STOP met boos zijn op je hardwerkende kerel die niet mocht huilen en nu niet meer DURFT te huilen. Omdat hij eenzaam is en zich totaal niet begrepen voelt door JOU. Je bent géén slachtoffer maar het ontbreekt tussen jullie BEIDEN aan elke vorm van SAMENWERKING … Jullie triggeren en bevechten elkaar, elke dag weer opnieuw en jullie kinderen zitten er MIDDENIN, zoals WIJ er middenin zaten.

Wat ik zelf opvallend vind is dat er veel vrouwen met agressie naar buiten treden. Het moet niet de bedoeling zijn dat onze kinderen straks eeuwenlang gebukt gaan onder de -boos op de MAN- generatie VROUWEN. Vanuit de oude slachtofferrol gaan deze vrouwen verlangen naar meer kracht, omdat dit de enige kracht is die ze kennen, de vorm is van de ouderwetse mannelijke kracht. Over vicieuze cirkels gesproken!

Laat hem zijn buien, laat hem zijn deuren smijten, laat hem weglopen naar de sportschool en zijn materialistische onzekerheden uitwerken, gun hem de rust als hij niet wil praten of in zijn eigen schulp wil kruipen. Ook de man in jouw leven is bezig met de grote innerlijke (en collectieve) schoonmaak. Hij heeft het recht om zijn eigen mannelijke prachtige energie te ontdekken en te ontplooien. Zelfs al gaat het met vallen en opstaan, twee stappen voorwaarts en drie stappen terug. Zelfs al gaat het gepaard met ‘haantjesgedrag’ of macho-mannelijke zaken. Laat hem in je armen kruipen als hij zich gevoelig toont, als hij zich opent voor je, voorzichtig jou de hand toereikt in zijn emotionele kwetsbaarheid. Wees niet boos of wrokkig over de momenten die er daarvoor waren geweest, maar omarm hem en wees oceanisch in jouw prachtige vrouwelijke energie. 

We weten nog niet eens wat de ware mannelijke potentie is, omdat onze mannen dat zélf duizenden jaren lang niet hebben kunnen leren. Zij weten het zelf ook niet wat de prachtige mannelijke energie is. Wij / zij zijn degenen die onze kinderen te leren hebben dat een man mag huilen, dat een man mag werken zoveel als hij aankan of zelf wil. Dat een man kwetsbaar en mooi mag zijn, en niet dag in en dag uit beter moet presteren. Voor de juiste balans met de man in jouw leven is een volledige toewijding, geduld en samenwerking voor nodig en géén slachtofferschap, ruzies of conflicten. 

Spiritueel onbewuste man
– macho en groot ego
– mag niet huilen, toont weinig emoties, alleen boosheid
– moet vaak seks, praat erover met anderen  
– praat niet over gevoeligheden of spirituele zaken 
– overspannen van het werken, niet tevreden, veel mopperen 
– kleinerend of dominant naar vrouwen
– liegen / vreemdgaan / dingen verzwijgen, monogamie opeisen 
– verslaafd aan gamen, televisie, sporten o.i.d 
– zal niet meedraaien in het huishouden, laat staan luiers verschonen 
– geen overleg, dominant en bepalend, financieel superieur 
– onbewuste eter, eet alles, liefst veel vlees
– moet toestemming geven als partner iets wil   

Spiritueel bewuste man
– gevoelig en zichzelf, weinig ego 
– toont emoties waar anderen bij zijn
– wil zich seksueel verbinden, praat er niet over met anderen
– kiest zelf aantal uren werken wat hij aankan 
– draait binnen het gezin mee, ja verschoont met liefde de luiers! 
– is geïnteresseerd in de partner, alles kan besproken worden
–  Seksuele openheid, monogamie is een vrije keuze, eerlijkheid 
– gezonde interesse in hobby’s 
– alles in overleg, is niet bepalend en gedeelde bankrekening 
– eet bewuster, liefst biologisch of scharrel indien vleeseter 

Wanneer je te maken hebt met een onbewuste man, kan dat veel moeilijkheden bezorgen in je partnerrelatie, maar toch is het te adviseren, als je veel van hem houdt, om te kijken waar je met liefde wat dingen kunt verzachten en sturen. Het duurt vaak tientallen jaren voordat je beiden naar elkaar bent toegegroeid. Bij de meeste vrouwen is het geduld ‘op’ rond de zeven jaren relatie van ongelijk niveau, waardoor er velen uit elkaar gaan of groeien.